Nieuwe pompengeneratie met hefboom vlotter

De Bully C140 WA kan in stationair bedrijf voor schachten, ontwatering van kelders van huishoudelijk vuilwater, zoals bijvoorbeeld wasmachines, wastafels of douches worden gebruikt. Daarnaast is met de gebruikelijke 10 meter HOMA aansluitkabel mobiel gebruik buitenshuis mogelijk, bijvoorbeeld bij overstromingen of het droog houden van putten. Dit nieuwe model is de eerste pomp van Homa die uitgerust is met een hefboom vlotter, verklaard Jörg Schiller, hoofd Sales Binnendienst Gebouwentechniek van HOMA. Onze know-how en 60 jaar ervaring in de ontwikkeling van vuil- en afvalwaterpompen is verwerkt in de constructie, maar natuurlijk ook in alle andere componenten.

Roestvrij stalen as met keramisch gecoat afdichtingsoppervlak

Naast de gebruikelijke functies zoals ingebouwde vlakafzuiging, spoelinrichting en automatische schakeling, wordt de Bully C140 WA bovendien uitgevoerd met een roestvrij stalen as met keramisch gecoat afdichtingsoppervlak. De keramische coating garandeert in combinatie met 3 asafdichtingen en lagers tussen de oliekamer hoge bedrijfszekerheid – ook in continu bedrijf.  Bovendien beschikt de Bully in de pompkamer naast het ontluchtingsventiel een ontluchtingsschroef, deze bespaart de gebruiker indien nodig het boren van een ontluchtingsgat. Er is slechts een geschikte schroevendraaier nodig om de ontluchtingsschroef in te stellen. De pomp kan ook worden gebruikt in een put of reservoir, die tijdelijk droog staat, aldus Schiller. Dit minimaliseert de kans op mogelijk schade aan de binnenkant van de pomp en vermijd onnodige service kosten, wat de bedrijfszekerheid verhoogt.

Hoge prestaties

De nieuwe Bully van Homa beschikt over een vermogen van 320 W bij een opvoerhoogte van 7 Mwk. en een heeft een capaciteit van 6,5 m3/uur. De leveringsomvang  bestaat uit een aansluitbocht (1¼” bi./bi.) met afdichtingen, een terugslagklep voor mobiele toepassingen en een vergrendelingsklem voor hefboom vlotter om de pomp in te stellen voor continu bedrijf. De Bully C140 WA is de eerste pomp in een nieuwe serie, nieuwe modellen staan in de planning, verklaar Schiller, Boven zal de Bully in 2015 beschikbaarzijn in combinatie met het reservoir van de Saniquick C.

Leaflet Bully
 
Brochure Bully

Gebouwentechniek
Loading...
Afvalwatertechniek
Loading...
Industrie
Loading...
Schoonwater voorziening
Loading...