Geschiedenis

Homa Pompen B.V. kun je bijna een familiebedrijf noemen. Maar liefst zes leden van de familie ter Veer zijn werkzaam binnen het bedrijf aan de Techniekweg. Homa Pompen B.V. is een zelfstandig Nederlands bedrijf dat nauw samenwerkt met Homa Pumpenfabrik GmbH uit Duitsland.

In 1946 richtte Hans Hoffmann een reparatiebedrijf voor elektromotoren op. In de opvolgende jaren ontwikkelde zich daaruit de HOMA Pumpenfabrik GmbH, een internationaal opererende onderneming met meer dan 60 vestigingen en vertegenwoordigingen wereldwijd. Momenteel werken meer dan 250 medewerkers in het moederbedrijf te Seelscheid bij Keulen.

Ongeveer 40 jaar geleden werd Technisch bureau Ter Veer importeur voor Nederland, waarna in 1982 Homa Pompen B.V. werd opgericht. In de daarop volgende twintig jaar werd het assortiment enorm uitgebreid, nieuwe toepassingsgebieden ontgonnen en het kantoor annex werkplaats/ servicestation aan de Techniekweg betrokken. In 2010 heeft Homa Pompen B.V. het aangrenzende pand kunnen aankopen. Door deze uitbreiding is er ruimte voor meer voorraad, een ruimer jasje voor de medewerkers en een trainingsruimte voor onze klanten.

Eigenlijk doen we bij Homa Pompen B.V. niets anders dan het managen van water, of misschien beter: we stroomlijnen water. Onze pompen zorgen ervoor dat op talloze plaatsen water wordt gebracht waar ú dat wenst. Ons uitgebreide assortiment omvat honderden verschillende typen pompen (van 0,3 tot 500 kW en van 1” tot DN500) die ervoor zorgen dat we voor ieder waterprobleem een oplossing kunnen bieden, niet alleen in de industrie, de (land)bouw en voor waterzuiveringen, maar ook in de scheepvaart en voor particulieren en gemeenten. Gezien de jarenlange ervaring die binnen Homa aanwezig is, kunnen we snel en doeltreffend oplossingen op maat aanbieden.

Het is voor ons een uitdaging om steeds opnieuw de strijd aan te gaan met het water (als echte Nederlanders zit het gewoon in onze genen). Door onze ervaring en kennis krijgen wij het water daar waar we willen. Als u samen met ons die uitdaging aan wilt gaan, neem dan contact op met Homa Pompen B.V.

Gebouwentechniek
Loading...
Afvalwatertechniek
Loading...
Industrie
Loading...
Schoonwater voorziening
Loading...